gak penting

Eternal Memory

Posted on Updated on

If God created us with a limitation, there should be a reason for it. Having an eternal memory that you could never forget of a something will do no good.

There is so much hidden message in the 3rd episode of “Black Mirror” from season one. The Entire History of You.

Plot

In an alternative reality, most people have a “grain” implanted behind their ear that records everything they do, see, or hear. This allows memories to be played back either in front of the person’s eyes or on a screen, a process known as a “re-do”.

Liam Foxwell (Toby Kebbell), a young lawyer, attends a work appraisal which he feels did not go well. After leaving the meeting he replays his memory of it and dwells on a seemingly insincere phrase used by his employer. He arrives at a dinner party hosted by some of his wife’s friends and sees his wife Ffion (Jodie Whittaker) talking to a man he doesn’t recognize, whom she introduces as Jonas (Tom Cullen). Some of Ffion’s friends ask how the appraisal went and suggest replaying it as a re-do, so they can all give their opinions on it, but Jonas steps in to save Liam from the embarrassment.

At dinner, Jonas speaks increasingly frankly about his personal life and talks about masturbating to re-dos of sex from his earlier relationships. Throughout the meal, Liam becomes suspicious of how fondly Ffion seems to be looking at Jonas, and he is especially suspicious when she laughs at Jonas’ jokes.

One dinner guest, Hallam, says that she was attacked and had her grain violently removed, and many at the table agree that it is lucky her vision was spared. Hallam says she would rather remain “grain-free”.

When Liam and Ffion return home, Liam goads Ffion to admit she had a previous relationship with Jonas many years ago, which she had mentioned to Liam but downplayed. She initially said it lasted a week, then says a month, and then admits it was six months. These initial lies make Liam even more paranoid, and he insists on replaying footage from the evening and demanding explanations for why Ffion said and did the things she did. Ffion becomes increasingly uncomfortable with his relentless questioning, and the conversation turns into a fight. Liam apologizes and they have sex, but they are both watching re-dos during the act. After they finish, Liam goes back downstairs and watches re-dos of Jonas’ frank confessions from the dinner party, whilst drinking excessively. He continues this all night, and the next morning argues with Ffion about her having laughed at Jonas’ joke. She goes back to bed, and he drunkenly drives to Jonas’ house, where he confronts him about his relationship with Ffion and violently threatens to cut Jonas’ grain out of his neck if he doesn’t delete all the footage of her stored on it. Jonas complies, and Liam drives away, crashes his car into a tree, and passes out.

When he wakes up, Liam replays his latest memories with increasing horror and walks home to confront Ffion. As Jonas projected his footage of Ffion onto the wall screen before deleting it, Liam had noticed that there was a file proving Jonas and Ffion last had sex 18 months ago, around the time their daughter Jodie was conceived, in Liam and Ffion’s bed. Ffion admits to cheating on Liam, saying that it was when Liam had temporarily walked out after a fight, but insists that she and Jonas did use a condom and that Liam is the baby’s father. Liam demands that she replay the re-do of it to prove it; the video heavily implies Ffion and Jonas did not use a condom.

In the closing scenes, Liam is seen wandering around his now empty house, replaying happy memories with Ffion and “his” daughter, before going into the bathroom and messily cutting his grain out from behind his ear with a razor and cuticle clippers. The screen goes suddenly black.

Advertisements

Always Backup Your Files in Multiple Places

Posted on Updated on

I use some cheap backup servers from backupsy.com, and last week one of my server suddenly being inaccessible.

After several days, the server came back online BUT with a new username and password and all my backup files on that particular server are gone :))

And today they sent me an email like this:

Please do not reply to this email. This mailbox is not maintained. Please use our ticket system instead.
———————-

Hello,

We are writing you because you have active service on our node18 server.

As you’re aware, we experienced a silent failure of a disk in this system, which corrupted some of the disk files for some VMs beyond repair.

We replaced the disk and have discontinued the use of WD SE drives in our servers. We then let the server run for two weeks and have not experienced further instability of the server. We are confident that the situation has been resolved but will continue to monitor as usual.

If your VM is not online, please get in touch with us to investigate further,

Due to the extended outage because of this situation, we have applied a credit to your account equivalent to two month’s worth of service. You can check and confirm this credit in the client area under your address information on the “main” page of the client area.

We apologize for the inconvenience you’ve experienced due to this problem. We appreciate your patronage and are committed to keeping your data safe.

If you have any questions or comments, please don’t hesitate to open a support ticket to discuss further. Please do not reply to this email as it is being sent from an outgoing-only account.

Thank you,
-Backupsy Team

Luckily, I put my backup in more than one places so I’m still good 🙂

Go-Jek.com website hosted on shared hosting?

Posted on Updated on

Updated: (2016-06-12). Baru sempet ngecek lagi nih, sekarang website go-jek udah pindah rumah ternyata ke google cloud hosting :))

root@uk:~$ dig http://www.go-jek.com

; <<>> DiG 9.10.3-P4-Debian <<>> http://www.go-jek.com

;; ANSWER SECTION:
http://www.go-jek.com. 1399 IN CNAME go-jek.com.
go-jek.com. 14399 IN A 104.155.199.9

NetRange: 104.154.0.0 – 104.155.255.255
CIDR: 104.154.0.0/15
NetName: GOOGLE-CLOUD

Hmmm.. ngga disangka aja, startup yang saat ini lagi berkembang sangat pesat tapi masih menggunakan shared hosting untuk hosting website-nya. Ngga sengaja ngintip, ternyata hanya subdomain www nya aja yang dilewatin cloudflare, untuk domain go-jek.com nya masih langsung di point ke server hosting asli nya 🙂

Baca Juga: Situs Web GoJek Bermasalah, Belum Bayar? (Kompas.com)

root@vlb01:~|⇒ dig http://www.go-jek.com

; <<>> DiG 9.9.5-3-Ubuntu <<>> http://www.go-jek.com
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 29185
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 3, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 1280
;; QUESTION SECTION:
;www.go-jek.com. IN A

;; ANSWER SECTION:
http://www.go-jek.com. 86400 IN CNAME http://www.go-jek.com.cdn.cloudflare.net.
http://www.go-jek.com.cdn.cloudflare.net. 300 IN A 104.31.82.142
http://www.go-jek.com.cdn.cloudflare.net. 300 IN A 104.31.83.142

—–

root@vlb01:~|⇒ dig go-jek.com | grep A
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 28689
;; flags: qr rd ra ad; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1
;go-jek.com. IN A
;; ANSWER SECTION:
go-jek.com. 3264 IN A 198.50.154.48

—– Hosted by KiosDomain.com

Reverse IP results for 198.50.154.48
==============
agarhamilcepat.com 2015-11-14
agiafra.com 2015-11-14
agungherbal.com 2015-11-14
al-nizham.com 2015-11-14
alfamotoshop.com 2015-01-20
amaruindonesia.com 2015-11-14
ampm-hi.com 2015-11-14
anekatool.com 2015-11-14
anekawebsite.com 2015-11-14
angris.com 2015-11-14
ariefrahmansyah.com 2015-11-14
arifkisnadi.com 2015-11-14
arisanhosting.com 2015-11-14
artsphere-gallery.com 2015-11-14
aurarempah.com 2014-11-17
automoesliem.com 2015-09-19
automutiara.com 2015-11-14
babychaz.com 2015-11-14
baligifter.org 2015-11-20
balittas.info 2015-03-31
barcode-id.com 2015-09-19
barunabosara.com 2015-11-14
barunaprasetya.com 2015-11-14
bataviapolymers.com 2015-11-14
batikbogortradisiku.com 2015-11-14
belajarpublicspeaking.com 2015-11-14
bernaridho.com 2015-11-14
bernaridho.net 2015-11-16
bfcminifarm.com 2015-11-14
bhumyala.com 2015-11-14
bigidea89.com 2014-07-05
bimacipta.com 2015-11-14
binainsanmulia.org 2015-11-20
binesqo.com 2015-11-14
bingkisanbayisebulanan.com 2015-11-14
bkpgsk.com 2015-11-14
bkpjakarta.com 2015-11-14
brd-design.com 2015-11-14
buanabarujaya.com 2015-11-14
bukutokoonline.com 2015-11-14
caturdaya-ep.com 2015-09-19
cphronline.com 2015-09-19
creythone.com 2015-09-19
daftardomain.net 2015-11-16
dapetinfo.com 2014-07-05
dayacitra-rom.com 2015-09-19
destinationnongsa.com 2015-09-19
dianasari.com 2015-09-19
digitalhyperstore.com 2015-09-19
discoverystyles.com 2015-09-19
discoverystyles.org 2015-11-20
dumautama.com 2015-09-19
ekaciptakarya.com 2015-09-19
emeraldeducationcentre.com 2015-01-20
famili.org 2015-11-20
familyheritance.com 2014-07-05
finesouvenir.net 2015-11-16
forceone-consultant.com 2015-09-19
foto-kanvas.com 2015-01-20
furnilac.com 2015-09-19
gamissunnah.com 2015-11-20
gamistaqwa.com 2015-09-19
gartia.com 2015-03-23
geotracemadyapada.com 2015-09-19
globalsolusi.com 2015-09-19
go-jek.com 2015-11-20
goldwellplastic.com 2015-09-19
gostore.us 2015-11-17
grindingantarindo.com 2015-09-19
haji-umroh-banisaleh.com 2015-09-19
halimteknik.com 2015-09-19
haltek-didactic.com 2015-09-19
hirudoclinic.com 2015-09-19
hollywoodislamicschool.com 2015-09-19
homycake.com 2015-06-21
hosting3g.com 2015-09-19
iaytrans.com 2015-09-19
iconstm.com 2015-09-19
ideator.biz 2015-08-29
indonesiaairpower.com 2014-07-05
indosteger.com 2015-09-19
infissindojaya.com 2015-09-19
inspiratorsukses.com 2015-09-19
instaft.com 2014-07-05
internetsuccessacademy.com 2015-09-19
inti-developer.com 2015-09-19
intravisnet.com 2015-09-19
isdisnormal.com 2015-09-19
ish-indonesia.com 2014-07-05
isyaatjakbar.org 2015-11-13
it-jti.com 2015-09-19
jajanhalal.com 2015-09-19
jasawebserpong.com 2015-01-20
jatidirimandiri.com 2015-09-19
jilbabtaqwa.com 2015-09-19
jmconstrindo.com 2015-09-19
kaluku-asia.com 2015-09-19
kayuputihstudio.com 2015-03-23
kedai-ibu.biz 2015-11-21
kelincimini.com 2015-09-19
klikcoklat.com 2014-07-05
klinikgigijakarta.com 2015-09-19
kliniktehmayang.com 2015-09-19
knockershardware.com 2015-09-19
konveksipembuatanseragam.com 2015-09-19
ksupt.com 2014-07-05
landakmini.com 2015-09-19
lautan-property.com 2015-09-19
lazzardi-bags.com 2015-09-19
lignoadhesive.com 2015-09-19
lilytour.com 2015-09-19
lobsterairtawar.com 2015-09-19
lobsterkriuk.com 2015-09-19
lobsterlaut.com 2015-09-19
lotusindonesia.com 2015-09-19
majalahfarmasi.com 2014-11-17
malindofm.com 2015-09-19
marisqueiraterramar.com 2015-09-19
markoek.com 2015-09-19
maskerantipolusi.com 2015-09-19
matahariemas.org 2015-11-13
mediainovasi.com 2015-09-19
megochi.com 2015-09-19
mimitostore.com 2015-09-19
mitochi-led.com 2015-09-19
moritaindonesia.com 2015-09-19
muhipro.com 2015-09-19
multikomservis.com 2015-09-19
multimedilab.com 2015-09-19
my-love-privacy.com 2015-09-19
ndlcreation.com 2015-09-19
neutralera-net.com 2015-09-19
onguards.com 2015-09-19
oraclebtm.com 2014-11-17
organolabs.com 2015-09-19
origise.com 2015-09-19
pamulangku.com 2015-09-19
panca-jm.com 2015-09-19
paramakastara.com 2015-09-19
pavingbloc.com 2015-09-19
pblstrategis.org 2015-11-13
pekanbarushop.com 2015-09-19
penyewaanscaffolding.com 2015-09-19
persiba.net 2015-11-16
platogayocoffee.com 2015-03-23
polressanggau.com 2015-09-19
poster-kanvas.com 2015-01-20
pranus.com 2015-09-19
ptbhl.com 2015-09-19
ptpnm.com 2015-09-19
ptreka.com 2015-09-19
ptsupl.com 2015-01-26
publicspeakingacademy.info 2015-11-17
pukspf-takedaid.com 2015-09-19
purnamajaya.com 2015-09-19
pusatsitus.com 2015-09-19
qisthas.com 2015-09-19
quantumhamil.com 2015-09-19
rainbowsportclub.com 2015-06-21
rekatama-tehnik.com 2015-09-19
rendangdeswita.com 2014-11-17
renzustudios.com 2015-09-19
risollaku.com 2015-09-19
rkctoys.com 2015-01-20
robertodesignsea.com 2015-09-19
rotary-snack.com 2015-09-19
rudihuang.com 2015-03-23
rumahbatikdiana.com 2015-03-23
rumahjambubogor.com 2015-01-26
rutansanggau.com 2015-09-19
samudra-pondasi.com 2015-09-19
scc-subang.com 2015-09-19
sekenhen.com 2015-09-19
sentraljob.com 2014-07-05
senyumceria.com 2015-09-19
serverfirm.com 2015-09-19
sewanotebook.com 2015-09-19
shinkobe-eng.com 2015-09-19
sinergiutama.com 2015-11-20
sino-mining-group.com 2014-07-05
smartdataglobal.com 2015-09-19
spectaeducation.com 2015-09-19
spnibabca.org 2015-11-13
sriwijayapustaka.com 2015-09-19
stemcellku.com 2015-01-20
syahruzzaman.com 2015-09-19
syailendra-group.com 2015-09-19
tanchu-kids.com 2015-01-20
tanjungbunga.com 2015-09-19
tanjungsari.net 2015-11-09
terapizona.com 2015-09-19
tgeleather.com 2015-06-21
tokoper.com 2015-09-19
tokotower.com 2015-09-19
toolbardigital.com 2015-09-19
triggerproduction.com 2015-09-19
trinitiekspres.com 2015-09-19
triomacanofficial.com 2015-11-20
unsub.ac.id 2015-11-20
waralabahalal.com 2015-09-19
wartajurnalis.com 2015-09-19
warungmadu.com 2015-09-19
wijayapanelgenset.com 2015-09-19
wisataedukasi.com 2015-09-19
wisatahalal.com 2015-09-19
yasindojaya.com 2015-09-19
zomozhaenterprise.com 2015-09-19

Startup Lokal: YesBoss vs Diana

Posted on

YesBoss vs Diana

Saat ini lagi banyak orang yang ngomongin tentang YesBoss vs Diana. Kenapa? Ya karena service jasa virtual assistant lagi banyak digemari di Indonesia (mungkin khusus nya Jakarta ya?).

Seperti yang dikutip dari Dailysocial

Keduanya disambut positif oleh masyarakat Indonesia, yang secara budaya suka jika setiap urusannya dibantu. Bagaimana tidak, dengan bermodalkan nomor telepon seluler dan alamat email, Anda bisa memperoleh asisten yang siap membantu memesan tiket perjalanan, hotel, makanan, belanja, dan masih banyak lagi hanya dengan mengirim SMS. Sejauh ini, kedua pihak menawarkan layanan yang sangat serupa. Meski begitu, ada beberapa catatan menarik yang bisa disimak.

Nah terus kira2 siapa yang menang yah diantara YesBoss dan Diana?

Hmmm.. kalau menurut gue sih saat ini belum ketahuan. Tetapi nanti nya in the future yang menang pastinya yang sistem Machine Learning dan NLP nya paling canggih yang menang! Karena semakin banyak user base nya maka pasti akan makin sedikit human interaction nya 🙂

Anyway.. Kalau sistem mereka nanti-nya memang bener2 canggih, mungkin salah satu dari mereka (or mungkin dua2nya) akan di akusisi oleh pemain besar lain-nya seperti Cortana, Google Now dan Siri.

Sabar: Rejeki Ngga Bakalan Kemana

Posted on Updated on

Ketika sudah berumah tangga, pasti kebutuhan akan terus meningkat, terutama jika sudah mempunyai anak. Semakin besar anak kita, maka kebutuhan-nya pun bertambah. Dari kebutuhan untuk beli susu dan makanan setiap hari nya sampai dengan popok dan lain2. Belom lagi untuk biaya2 kebutuhan lain nya juga makin lama makin mahal juga.

Ok singkat cerita aja nih.

Beberapa bulan yang lalu, gue dapat tawaran dari beberapa perusahaan, namun ada tawaran yang cukup fantastis dari perusahaan X. Perusahaan tersebut adalah sebuah startup and masih bisa terbilang baru, tetapi berani memberikan offer yang cukup fantastis.

(Note: Gue bukan orang kaya, tapi gue juga ngga miskin. Alhamdulillah gue sekeluarga dalam keadaan yang cukup. Tapi namanya manusia pasti di benak nya kan pengen beli ini itu.. hahaha :))

Alhamdulillah karena Allah masih sayang sama gue, dan gue masih diberikan kekuatan untuk bersabar dan menolak offer dari perusahaan X tersebut. Alesan nya simple.. Karena perusahaan tersebut sangat jelas unsur Riba nya. (Gue ga mungkin lah ngasih makan anak istri gue pake duit riba, nanti bingung pertanggung jawaban-nya) 🙂

Sekitar beberapa minggu yang lalu ada temen gue nyapa gue di Hangouts.

“eh man, tempat kerja gue lagi butuh orang buat slicing nih, bini lu kan designer, mau coba ngelamar kesini gak?”

Lalu gue kabarin bini gue dan ke-esokan hari nya dia langsung ngirim cv ke kantor temen gue.

Lanjut ke-Hari ini:

Tadi siang pas gue lagi di kantor, bini gue nge LiNE bilang “aku dipanggil interview nih di kantor temen kamu yg kemaren aku kirim cv”, so ya udah gue suruh langsung aja dateng ke sana untuk interview.

Setelah beberapa jam kemudian bini ngabarin, “Alhamdulillah aku diterima kerja nih, terus aku cuma perlu masuk seminggu 3x ke kantor jadi masih ada banyak waktu untuk ngurus Ken (red: Ken adalah nama anak gue). Gaji nya juga lumayan banget, jadi langsung aku terima aja!”

Maha Besar Allah dengan Segala Firman-nya.

Alhamdulillah. Kalau memang itu rejeki lu, kaga bakalan deh kemana-mana. Mungkin aja datengnya kaga langsung dari lu, bisa dari anak atau istri lu. Bisa juga dateng dari temen lu, sodara lu, orang tua lu atau dari orang yang gak lu kenal sekali pun.

Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam pernah bersabda :

إِنَّكَ لَنْ تَدَعَ شَيْئًا للهِ عَزَّ وَجَلَّ إِلاَّ بَدَّلَكَ اللهُ بِهِ مَا هُوَ خَيْرٌ لَكَ مِنْهُ

“Sesungguhnya tidaklah engkau meninggalkan sesuatu karena Allah, kecuali Allah akan menggantikannya bagimu dengan yang lebih baik bagimu” (HR Ahmad 23074)

ps: Di postingan ini gue cuma mo share pengalaman hidup yang gue alamin sendiri nih, tanpa ada maksud jelek sedikit pun dan juga tidak bermaksud untuk Riya’. Kalau ada yg merasa tersinggung atau gimana mohon maaf ya, gue gak bermasuk jelek 🙂